Тара необхідна, оскільки вона забезпечує:
● безпечне транспортування продукції;
● допомагає правильно зберігати виріб;
● підтримує гігієну;
● створює привабливий товарний вигляд.
Останній пункт не менш важливий, ніж решта, тому що насамперед покупець звертає увагу саме на зовнішній вигляд продукту.
Коробки для кондитерських виробів, їх види та відзнаки – актуальна тема, яка цікавить кожного власника такого бізнесу.
Варто враховувати, що тара буває різного розміру. Від вибору цього параметра залежить, чи поміститься випічка в коробку і буде красиво лежати, крутиться або, навпаки, стискатиметься від нестачі місця. Також коробка може складатися з одного суцільного відсіку, або ж в ній можуть бути роздільники. Цей варіант підходить для суміщення кількох товарів.
З яких матеріалів виготовляють коробки для кондитерських виробів
Найчастіше використовуваний матеріал для створення коробок – це картон та папір. Також, виробники виготовляють їх із пластику або комбінують сировину. Зрозуміло, від вибору матеріалу залежить щільність, зносостійкість, екологічність упаковки. Деякі коробки робляться повністю закритими, на інших бувають вікна, які дозволяють бачити її вміст, не відкриваючи.
Картон та папір – це безпечна продукція для навколишнього середовища, на відміну від пластику. Але є й мінуси такої упаковки – вона менш стійка до вологи та має більш високу вартість. У той же час папір не підходить для солодощів, у складі яких є жири. Виходить, що найбільш підходящим та широко використовуваним матеріалом став картон.
Коробки для кондитерських виробів, їх види та відмінності залежать від наявності декору та зовнішнього оформлення. Ящик може бути однотонним, без малюнків, мати звичний колір світлої деревної кори. Або він може мати певний дизайн та прикраси. Зверху часто вказується назва магазину/виробника, ставиться маркування. Невеликі кондитерські можуть оформляти упакування малюнками ручної роботи.
Найкращий варіант, коли чудові смакові якості виробів доповнюють привабливим зовнішнім виглядом тари.